Padelracket

Vilket padelracket ska jag välja?

Padel medför snabba förflyttningar samt kommunikation med medspelaren och med rätt val av padelracket kan spelet underlättas och vinstchansen öka. Förutom att täcka ytor bör spelaren ständigt överväga bästa bollen vid varje spelmoment, ett lättare och mer förlåtande padelracket bidrar till att underlätta snabba moment och ge bättre kontroll då det ofta är precision och undvika misstag som är betydande i början av padelkarriären. I detta fall rekommenderar vi vårt padelracket Chapter One.

Om spelaren har besvär av en tidigare skada eller vill göra allt för att proaktivt undvika framtida skador blir valet också avgörande. Spelaren rekommenderas då välja ett padelracket med lägre tyngdpunkt och lättare vikt för att förbättra utgångsläget av överansträngning i leder och muskelfästen. Då rekommenderar vi vårt padelracket Chapter Two.

Först när spelaren blivit placeringssäker och kan hantera merparten av spelmoment på padelbanan, blir rackets attribut viktigare och valet kan då vid intresse omvärderas. Målet blir då att kunna prestera en kraftfullare attack av ett styvare racket i kombination med högre tyngdpunkt generellt. Den spelskickliga kan ges fördelar med ökad friktion på träffytan vid varje bollträff, vilket medför precis placering av bollar intill väggar och nät. Känner du igen dig i detta rekommenderar vi vårt padelracket HEX12K.